MAS Elektro

Elektricien

Rotterdam

Onze Diensten

24 uurs storingdienst
Brandschade
Waterschade
Aardlek storingen
Inspectie elektrische installatie
Vervangen uitbreiden van groepenkasten
Aanleg aparte groep krachtgroep installatie
Verlichting trappenhuis galerij
Noodverlichting installatie onderhoud

Wij houden ons bezig met alles op het gebied van elektrotechniek, beveiliging, communicatie en duurzame oplossingen. Wij zijn actief binnen zowel de zakelijke als de particuliere markt, maar verlenen onze diensten ook aan gemeenten en andere overheidsinstanties.

Elektrische Fornuis of Kookplaat installeren

Een fornuis met 4 pit kookplaten en een oven kan een totaal opgenomen vermogen (aansluitwaarde) hebben van bijvoorbeeld 6000 Watt ‘(W)’. Eerder zagen we dat het vermogen van één fase beveiligd met de gebruikelijke 16 A maximaal 3680 W kan zijn. Grotere of ‘zwaardere’ beveiligingen toepassen mag niet want dat kan de bedrading van de elektrische installatie niet hebben.

Om toch het vermogen bij een éénfase aansluiting te kunnen leveren zonder de leidingen te overbelasten wordt deze aansluiting gesplitst in 2 delen. Er gaat een gesplitste fase heen naar de kookaansluiting waardoor de stroom zich nu over 2 aders/draden verdeeld en deze stroom komt dan over een gesplitste nul weer terug.

In plaats van installatieautomaten kunnen ook smeltpatronen zijn toegepast.
Bij sommige installatieautomaten kan de aansluiting voor de fase (L) en de nul (N) verwisseld zijn. Let dus goed op!!

Bij een drie fasen aansluiting is het vermogen (de aansluitwaarde) van het kooktoestel geen enkel probleem. Het vermogen wordt dan netjes over de drie fasen verdeeld. In oudere installaties werd het altijd toegepast maar dat had als nadeel dat er een drie fasen kilowattuur-meter geplaatst moest worden als een bewoner besloot om elektrisch te gaan koken. Nu is het vaak standaard een gesplitst één fase systeem en wordt een kilowattuur-meter geplaatst die ook dat vermogen aan kan.

U kunt beter aan een vakman overlaten dan heeft u zeker dat het werkt en zonder schade aan u Oven of Kookplaat

Wij zijn ten alle tijden voor u van dienst neem contact met ons wij installeren voor U op professioneel wijzen

Installatie door een erkend installateur

Op basis van het specialisme van deze aansluiting adviseren wij u dan ook om bij een 3-fasen aansluiting (zie foto voor het voorbeeld hoe dit er in een moderne meterkast ongeveer uit zou moeten zien) ALTIJD de aansluiting / installatie door een erkend installateur uit te laten voeren. Dit i.v.m. het vermogen waar u mee te maken heeft.

Tip:

Laat uw electricien reeds voor aankoop / aanschaf van een keramische of inductie fornuis al kijken naar de meterkast. Dit om reeds vooral een financieel totaalplaatje te hebben van fornuis, aansluiting en eventuele aanpassing aan de meterkast en hiermee dus niet achteraf geconfronteerd te worden. Afhankelijk van de benodigde aansluitwaarde kan – naast een eenmalige kostenpost voor de installatie – soms ook het vastrecht van de netbeheerder stijgen.

Inductie of een keramische kookplaat

Bij allebei deze apparaten is de elektrische aansluiting een belangrijk aandachtspunt. Een 1- of 2-pits kookplaat heeft een aansluitwaarde onder de 3,6 kW en kunt u dus gewoon op een normaal stopcontact gebruiken. Bij een 3- of 4-pits kookplaat heeft u over het algemeen te maken met een 2-fasen aansluiting. Vanaf een 5-pits en hoger geldt over het algemeen een 3-fasen aansluiting.

Belangrijk hierbij is echter om de aansluitwaarde (vermeld op de website bij het tabblad ‘Specificaties) van de kookplaat te bekijken en het aansluitschema.

Wat als u niet over de juiste aansluiting in de meterkast beschikt?

 Een electricien kan u altijd voorzien van een prijsopgaaf voor de aanpassing in de meterkast. Het verkrijgen van een 2-fasen aansluiting is bij een moderne stoppenkast met automaten zonder veel aanpassingen goed uit te voeren. Er dient een nieuwe automaat voor een 2-fasen aansluiting geplaatst te worden; een nieuwe kabel van de meterkast naar de plaats van het fornuis getrokken te worden en deze dient op een perilex stopcontact aangesloten te worden.

Een 3-fasen (krachtstroom aansluiting) laten aanleggen is echter een stuk ingewikkelder en daarmee ook duurder. Afhankelijk van de huidige aansluiting dient hier in sommige gevallen de stroomleverancier bijgehaald te worden voor het verzorgen van een zwaardere aansluiting.

Ons advies is dan ook om altijd door een electricien van ons te benaderen met de vraag u voor deze aansluiting te maken.

Voordelen van een gaskookplaat

 

De gaskookplaat is al jarenlang een zekerheid op de Nederlandse markt. Door dat gas direct reageert is de vlam snel hoog en laag te stellen. Daar naast biedt gas de mogelijkheid van een wok-brander met een hoog vermogen. Ideaal voor bijvoorbeeld het wokken waarbij het direct dichtschroeien van vlees of vis belangrijk is voor het behoud van smaak en kwaliteit. Deze basis vorm nog steeds de reden dat de meeste Nederlands kiezen voor het koken op gas. Sinds enkele jaren is elke kookplaat in Nederland uitgevoerd met een thermo-koppel vlambeveiliging.

Deze thermokoppel is een extra veiligheid tijdens het koken. Mocht – om welke reden dan ook – de vlam tijdens het koken uitwaaien, dan wordt automatisch het gas afgesloten. Tijdens het ontsteken van de kookplaat – welke vaak bij het opendraaien automatisch ontstoken wordt – dient de thermokoppel even opgewarmd te worden.
Daarom dient u de knop enkele seconden ingedrukt te houden, alvorens deze los te kunnen laten. De vlambeveiliging is nu geactiveerd.    Ons advies is dan ook om altijd door een monteur van ons te benaderen met de vraag u voor deze aansluiting te maken.

 

Passende oplossing bij kortsluiting

Steekt u de stekker van uw waterkoker in het stopcontact en valt alle stroom in uw keuken uit? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met kortsluiting. U kunt er voor kiezen om zelf uit te zoeken waar het probleem ontstaan is, maar werken met elektriciteit is gevaarlijk. Een andere optie is het inschakelen van een elektricien. U kunt  24 uur per dag op de hulp van MAS Elektro rekenen. Wij zoeken voor u de oorzaak van het probleem en komen met een passende oplossing.

Defect of storing?

Is de stroom in uw huis uitgevallen? Controleer of het aan het netwerk ligt (hebben uw buren wel stroom?) of dat het defect ergens in uw elektriciteit net zit. In dat laatste geval kunt u door middel van steek proeve erachter komen onder welke groep en welk apparaat het defect veroorzaakt. U kunt natuurlijk ook direct ons inschakelen, zodat u snel weer stroom heeft
Wilt u meer weten over onze werkwijze? Of heeft u last van een stroomstoring en heeft u direct een elektricien nodig? bel gelijk

Groepenkast

Eén van de belangrijkste onderdelen van de installatietechniek is de groepenkast. Hier komt stroom het pand binnen en wordt dit verder verdeeld over de verschillende groepen. Heeft u nog een ouderwetse stoppenkast ? Laat deze dan vervangen door een moderne groepenkast. Dit werkt niet alleen veel makkelijker, maar is bovendien ook nog eens een stuk veiliger! Breng uw woning up-to-date met een nieuwe kast en laat direct uw gehele elektra netwerk nakijken. Zo weet u zeker dat uw huis veilig is.

Als er nog helemaal niets aan elektra gedaan is uw woning.

In dat geval begint het elektra aanleggen bij het kiezen en installeren van een geschikt groepenkast. Hoeveel groepen u nodig heeft is afhankelijk van de grootte van uw woning en het stroomverbruik per groep. De laatste jaren is de trend dat er eigenlijk niet teveel groepen in een woning kunnen zijn. De keuken en het washok horen eigen groepen te hebben, hier staan apparaten die veel elektriciteit verbruiken (waterkoker, magnetron, wasmachine, droger).

Storingsdienst

Een onderdeel van onze service is onze storingsdienst. Deze dienst kunt u zeven dagen per week bereiken ook op feestdagen. Deze dienst kunt u bellen wanneer u een storing of kortsluiting heeft. Wij sturen dan direct een ervaren elektricien naar u toe die de storing of kortsluiting vakkundig zal opsporen en repareren. Wij leveren snelle service.  Wij zijn gegarandeerd binnen twee uur ter plekke!. Heeft u last van een storing?  Neem dan direct contact op met onze storingsdienst in de regio en omgeving

Gaat uw bedrijf uitbreiden en heeft u daarom nieuwe groepenkasten nodig en moet de bedrading worden doorgetrokken? Of gaat u verhuizen naar een nieuwe woning en heeft u een elektricien nodig die uw elektra voor u aanlegt? Wij helpen u graag snel en vakkundig. Bent u op zoek naar een elektricien ? Wij helpen u van begin tot eind met uw elektrotechniek en installatietechniek, bij ons bent u bovendien verzekerd van kwaliteit en professionaliteit. Of het nu gaat om de aanleg van uw gehele elektrotechniek of om het verhelpen van een defect: wij staan voor u klaar.

Extra groep aanleggen

 Door meerdere elektroniche apparaten tegelijkertijd te gebruiken kan een groep overbelast raken en is een extra groep aanleggen in uw meterkast een goede optie.

Onze huishoudens verbruiken steeds meer energie, denk hierbij aan de wasmachine, droger, vaatwasser etc.

Aardlek storingen

Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de installatie. Er kunnen fouten optreden waarbij de installatieautomaat (nog) niet uitschakelt. Vaak heeft dit te maken met oude apparaten in een vochtige omgeving zoals een koelkast of vrieskist die in een schuur staat.

Er kan gevaar ontstaan als de aarding van zo’n apparaat niet in orde is. Het apparaat kan dan onder stroom komen te staan zonder dat dit leidt tot uitschakeling van de installatieautomaat. In dat geval biedt de aardlekschakelaar extra veiligheid. Zo schakelt de aardlekschakelaar al uit bij een kleine lekstroom. Er staat dan geen spanning meer op het apparaat en u kunt het zonder gevaar aanraken.

Lekstroom.

Het kan ook zo wezen als mocht de schakelaar uitslaan dat u last heeft van lekstroom. Lekstroom wil zeggen dat er meer stroom naar het apparaat toe gaat dan terug komt. Dit kan te maken hebben met een kapotte kabel in de grond of en bepaalde sluiting in uw tuin.

Het stroom wat niet terug gevoerd word zal verdwijnen in de aarde vandaar de naam lek stroom. Zodra de aardlekautomaat vastgesteld dat er sprake is van lekstroom zal deze ook uitslaan zodat de stroom meteen word afgekapt en de installatie spanningsloos is.

Rookmelder Installatie

De gevolgen van een brand zijn vaak niet te overzien.
Helaas is het niet mogelijk de kans op brand geheel uit te sluiten.
Vroegtijdige detectie van een brand is essentieel.
Dit om primair mensenlevens te redden en tevens de schade te beperken.

MAS elektro levert en installeert brandbeveiliging systemen met rookmelders 230 volt. Wij bieden u een totaal pakket rookmelders. Met onze ervaring en expertise kan MAS elektro u zo vakkundig en efficiënt helpen bij het oplossen van uw rook beveiliging. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van rookmelders kan MAS Elektro per situatie het juiste type rookmelder adviseren waardoor valse meldingen voorkomen worden en er een betrouwbare installatie geleverd wordt.

Dag en nacht hulp

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend kortsluiting is. Het kan gebeuren dat uw apparaten niet naar behoren functioneren en u zit een tijdje zonder stroom. Daarom staan wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Ook als u in het weekend met kortsluiting te maken krijgt belt u direct naar ons spoednummer! Onze elektromonteurs beschikken over de juiste kennis en hebben jaren ervaring in het vak. U hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheid of eventuele bijkomende schade. Wij gaan nauwkeurig te werk en zorgen ervoor dat u achteraf tevreden bent.

NEN 1010 inspectie

NEN 1010 inspectie
Een inspectie uitgevoerd volgende de norm NEN1010, waarbij deze zich voornamenlijk richt op “niet in gebruik zijnde” nieuwe installaties.
Doel: het vaststellen of de nieuwe installatie veilig in gebruik kan worden genomen en of deze is geïnstalleerd volgens de NEN 1010.

Inspectie elektrische installaties

Elektrische installaties in gebouwen moeten (brand)veilig zijn. Daarom zullen deze regelmatig moeten worden geïnspecteerd. Een regelmatige controle van elektrische installaties– gericht op het opsporen van (potentiële) defecten en uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen – kan veel schade voorkomen. Hiervoor zijn, afhankelijk van het doel, verschillende inspectievormen.

Inbraakbeveiliging

Dat iemand ongevraagd uw pand of woning kan betreden is een onaangenaam idee. MAS Elektro biedt diverse mogelijkheden om uw pand of woning hiertegen te beveiligen. Denk hierbij aan camera’s, detectoren, alarmsystemen of toegangscontrole. U krijgt van te voren duidelijk advies, we geven u uitgebreide instructies over de geïnstalleerde apparatuur en zorgen ervoor dat u uw pand of woning in de gaten kunt houden vanaf bijvoorbeeld uw computer, smartphone of tablet.

Datanetwerken

Zonder dat we er erg in hebben gebruiken we de hele dag door allerlei vormen van digitale communicatie zoals telefonie en internet. Dit is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van leven. Een datanetwerk dat voldoet aan de meest recente maatstaven is daarbij onmisbaar. En het moet natuurlijk ook alle informatie snel en moeiteloos kunnen verwerken. Samen met u maken we hiervoor een plan en bekijken we de mogelijkheden bij u op locatie.

Camerabewaking

Door middel van camerabewaking kunt u uw pand of woning altijd nauwlettend in de gaten houden. En mocht er onverhoopt wel een poging tot inbraak gedaan zijn, dan heeft u de mogelijkheid om de camerabeelden achteraf terug te kijken. Camerabewaking kan onderdeel zijn van een uitgebreid beveiligingsplan wat we samen met u zullen opstellen. We adviseren wat de beste strategische plaatsen zijn voor het plaatsen van de camera’s en zorgen ervoor dat u altijd en overal beschikking heeft tot deze beelden via bijvoorbeeld uw smartphone.

Domotica

De tijd van een simpele conventionele elektro technische installatie in vrijstaande woonhuizen is voorbij. De wensen van de klant worden groter en systemen vaak complexer. Om het comfort te verhogen moet hier dus naar de juiste oplossingen gezocht worden. Koppelen van systemen zoals koelen en verwarmen, deurvideo, schakelen en dimmen verlichting, inbraaksignaleringsinstallatie, etc. is dan ook goed mogelijk met een op maat gemaakt domotica systeem. Met één druk op de knop is de juiste lichtsfeer in te stellen, gordijnen te sluiten en het juiste klimaat in te stellen. Bij koppeling met de alarm installatie wordt de gehele verlichting binnen en buiten aan geschakeld bij bv inbraak signalering, maar ook eventueel een simulatie programma bij inschakelen alarm installatie. Het geheel is bedienbaar via een fraai vormgegeven touchpaneel , alsmede smartphones en/of tablets.