Brandlucht in de meterkast?

Wat te doen bij brandlucht in de meterkast ?

Wanneer u een branderige lucht ruikt is het verstandig om zo snel mogelijk de elektriciteit uit te schakelen zodat de geleider stopt met opwarmen. Neem daarna zo snel mogelijk contact op met ons professionele elektricien. Deze kan u voorzien van nieuwe, veilige bedrading. Daarnaast kan een professional eventuele gevaren direct opsporen en oplossen.

Overbelasting van elektriciteitsleiding.
 Hierdoor kunnen uw apparaten te sterk opwarmen waardoor er thermische schade kan ontstaan. Het isolatiemateriaal op de geleiders smelt weg en er ontstaat een brandlucht in de meterkast. De elektra in uw woning kan overbelast raken wanneer de toestroom van elektriciteit groter is dan de nominale stroom die uw apparaten nodig hebben.
De oorzaak van brandlucht in de meterkast

Hoe meer stroom er door een geleider komt hoe groter de opwarming. Gelukkig is de geleider hierop berekend en koelt deze automatisch ook af. Het is belangrijk dat de temperatuur van de geleider lager blijft dan de smelttemperatuur van het isolatiemateriaal. De smelttemperatuur van het isolatiemateriaal wordt vaak aangegeven door de isolatieklasse. Voor een PVC-geïsoleerde kabel is de maximum temperatuur bijvoorbeeld 70 graden, een kabel van XLPE of PRC smelt pas bij 90 graden. Daarnaast is de omgevingstemperatuur en de nabijheid van andere kabels ook van invloed op het smelten van het isolatiemateriaal.
Wanneer de temperatuur van de geleider te hoog wordt spreken we van overbelasting. Dit kan als gevolg hebben dat het isolatiemateriaal gaat smelten. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan en zelfs brand. Overbelasting is vaak te herkennen aan kabels die geel, bruin of zwart kleuren, een brandlucht uit de meterkast of zelfs rook en brand. 

Wij zijn altijd te bereiken 24/7 storingsdienst voor spoed problemen.

Heeft u last van een elektrische storing of kortsluiting? Kortsluiting komt in de meeste huishoudens weleens voor. U kent het wel: u doet een stekker in het stopcontact of drukt op de aan-knop van een elektrisch apparaat, en de stroom valt uit. Maar soms is de oorzaak van de kortsluiting niet zo makkelijk op te lossen, en blijft uw stroom regelmatig uitvallen. In dat geval moet de kortsluiting opgespoord worden. Het opsporen van kortsluiting kunt u het best door een elektricien laten doen. MASElektro kan uw kortsluiting snel opsporen en uw stroomstoring verhelpen.

 

Neem dan direct contact met ons op om verdere problemen te voorkomen!
Kapotte bekabeling

De kans dat een kortsluiting of haperend licht wordt veroorzaakt door een Oven, Waterkoker, Vaatwasmachine, Fohn, Elektrische terrasverwarmer is nihil.

Het kan zijn dat het in de bouw water is in de leidingen gebleven zijn en die de draden weken na verloopvan tijd schade aan de leidingen geven
Een grote kans dat de groepenkast overbelast is of is geraakt. Aarzel geen seconde. Gooi de hoofdschakelaar uit en bel direct onze storingsdienst.

Keuring & Inspectie

MASElektro verzorgd deze keuringen en inspecties. De elektrische installaties worden geïnspecteerd door middel van visuele inspectie en inspectie door meting en beproeving. Ook kunnen elektrotechnische arbeidsmiddelen gekeurd worden. Nadat de inspectie is uitgevoerd ontvangt de klant een inspectierapport met verbeteradviezen.
De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen beschouwen de NEN1010, NEN 3140-norm als bindend.

Heb je een krachtgroep nodig

 

Wil je apparatuur met een vermogen hoger dan 7300 Watt aansluiten en heb je een 1 fase groepenkast?

De netbeheerder moet dan eerst de stroomaansluiting upgraden naar een 3 fase aansluiting. Daarbij dien je de complete groepenkast te vervangen (tenzij het een hybride model is die zowel 1 als 3 fase stroom aankan). De nieuwe 3 fase groepenkast moet worden voorzien van een krachtgroep. En er moeten in de keuken of de nabijheid van de apparatuur Perilex aansluitingen worden geplaatst.

Kookgroep aansluiten

Laat een erkend elektricien de kookgroep installeren en eventueel de elektrische-, keramische- of inductie kookplaat aansluiten. Vraag aan ons elektricien.