Onze Diensten

24 uurs storingdienst
Brandschade
Waterschade
Aardlek storingen
Inspectie elektrische installatie
Vervangen uitbreiden van groepenkasten
Aanleg aparte groep krachtgroep installatie
Verlichting trappenhuis galerij
Noodverlichting installatie onderhoud

Wij houden ons bezig met alles op het gebied van elektrotechniek, beveiliging, communicatie en duurzame oplossingen. Wij zijn actief binnen zowel de zakelijke als de particuliere markt, maar verlenen onze diensten ook aan gemeenten en andere overheidsinstanties. Ook 24uurs- Storingsdienst

Rookmelders: daar red je levens mee!

In Nederland worden nieuwbouwwoningen volgens het bouwbesluit 2012 standaard voorzien van ten minste één rookmelder. Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? Welke vormen van branddetectie zijn er? Hoe werkt een rookmelder en waar worden deze geplaatst? Hier vindt u antwoord op alle vragen over rookmelders.

Rookmelder verplicht?
Tot op heden is het gebruik van rookmelders niet verplicht in Nederland. Nieuwbouwwoningen worden daarentegen wel standaard voorzien van een rookalarm. Als het aan de brandweer ligt worden rookmelders zo snel mogelijk verplicht. Volgens hen zal dit het aantal gewonden en sterfgevallen door brand aanzienlijk verlagen. In het Verenigd Koninkrijk is het sinds 1992 verplicht en ook in België moeten huurwoningen sinds januari 2013 verplicht voorzien worden van meerdere rookmelders. Dit resulteerde in een duidelijke afname van sterfgevallen door brand.

 

Rookmelder Installatie

De gevolgen van een brand zijn vaak niet te overzien.
Helaas is het niet mogelijk de kans op brand geheel uit te sluiten.
Vroegtijdige detectie van een brand is essentieel.
Dit om primair mensenlevens te redden en tevens de schade te beperken.

MAS elektro levert en installeert brandbeveiliging systemen met rookmelders 230 volt. Wij bieden u een totaal pakket rookmelders. Met onze ervaring en expertise kan MAS elektro u zo vakkundig en efficiënt helpen bij het oplossen van uw rook beveiliging. Met onze ruime kennis en ervaring op het gebied van rookmelders kan MAS Elektro per situatie het juiste type rookmelder adviseren waardoor valse meldingen voorkomen worden en er een betrouwbare installatie geleverd wordt.

Wat te doen bij brandlucht in de meterkast ?

Wanneer u een branderige lucht ruikt is het verstandig om zo snel mogelijk de elektriciteit uit te schakelen zodat de geleider stopt met opwarmen. Neem daarna zo snel mogelijk contact op met ons professionele elektricien. Deze kan u voorzien van nieuwe, veilige bedrading. Daarnaast kan een professional eventuele gevaren direct opsporen en oplossen.

Overbelasting van elektriciteitsleiding.
 Hierdoor kunnen uw apparaten te sterk opwarmen waardoor er thermische schade kan ontstaan. Het isolatiemateriaal op de geleiders smelt weg en er ontstaat een brandlucht in de meterkast. De elektra in uw woning kan overbelast raken wanneer de toestroom van elektriciteit groter is dan de nominale stroom die uw apparaten nodig hebben.
De oorzaak van brandlucht in de meterkast

Hoe meer stroom er door een geleider komt hoe groter de opwarming. Gelukkig is de geleider hierop berekend en koelt deze automatisch ook af. Het is belangrijk dat de temperatuur van de geleider lager blijft dan de smelttemperatuur van het isolatiemateriaal. De smelttemperatuur van het isolatiemateriaal wordt vaak aangegeven door de isolatieklasse. Voor een PVC-geïsoleerde kabel is de maximum temperatuur bijvoorbeeld 70 graden, een kabel van XLPE of PRC smelt pas bij 90 graden. Daarnaast is de omgevingstemperatuur en de nabijheid van andere kabels ook van invloed op het smelten van het isolatiemateriaal.
Wanneer de temperatuur van de geleider te hoog wordt spreken we van overbelasting. Dit kan als gevolg hebben dat het isolatiemateriaal gaat smelten. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan en zelfs brand. Overbelasting is vaak te herkennen aan kabels die geel, bruin of zwart kleuren, een brandlucht uit de meterkast of zelfs rook en brand. 

Wij zijn altijd te bereiken 24/7 storingsdienst voor spoed problemen.

Heeft u last van een elektrische storing of kortsluiting? Kortsluiting komt in de meeste huishoudens weleens voor. U kent het wel: u doet een stekker in het stopcontact of drukt op de aan-knop van een elektrisch apparaat, en de stroom valt uit. Maar soms is de oorzaak van de kortsluiting niet zo makkelijk op te lossen, en blijft uw stroom regelmatig uitvallen. In dat geval moet de kortsluiting opgespoord worden. Het opsporen van kortsluiting kunt u het best door een elektricien laten doen. MASElektro kan uw kortsluiting snel opsporen en uw stroomstoring verhelpen.

 

Neem dan direct contact met ons op om verdere problemen te voorkomen!
Kapotte bekabeling

De kans dat een kortsluiting of haperend licht wordt veroorzaakt door een Oven, Waterkoker, Vaatwasmachine, Fohn, Elektrische terrasverwarmer is nihil.

Het kan zijn dat het in de bouw water is in de leidingen gebleven zijn en die de draden weken na verloopvan tijd schade aan de leidingen geven
Een grote kans dat de groepenkast overbelast is of is geraakt. Aarzel geen seconde. Gooi de hoofdschakelaar uit en bel direct onze storingsdienst.

Keuring & Inspectie

MASElektro verzorgd deze keuringen en inspecties. De elektrische installaties worden geïnspecteerd door middel van visuele inspectie en inspectie door meting en beproeving. Ook kunnen elektrotechnische arbeidsmiddelen gekeurd worden. Nadat de inspectie is uitgevoerd ontvangt de klant een inspectierapport met verbeteradviezen.
De Arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappijen beschouwen de NEN1010, NEN 3140-norm als bindend.

Heb je een krachtgroep nodig

 

Wil je apparatuur met een vermogen hoger dan 7300 Watt aansluiten en heb je een 1 fase groepenkast?

De netbeheerder moet dan eerst de stroomaansluiting upgraden naar een 3 fase aansluiting. Daarbij dien je de complete groepenkast te vervangen (tenzij het een hybride model is die zowel 1 als 3 fase stroom aankan). De nieuwe 3 fase groepenkast moet worden voorzien van een krachtgroep. En er moeten in de keuken of de nabijheid van de apparatuur Perilex aansluitingen worden geplaatst.

Kookgroep aansluiten

Laat een erkend elektricien de kookgroep installeren en eventueel de elektrische-, keramische- of inductie kookplaat aansluiten. Vraag aan ons elektricien.

 Storingen lokaliseren en verhelpen

Hoe complexer de installatie, hoe moeilijker de storing te vinden is. Ervaring is hierbij onmisbaar. Daarom vindt u bij ons bedrijf uitsluitend ervaren elektriciens. Kwaliteit is voor ons belangrijk

Bij een stroomstoring of kortsluiting zorgen wij er dan ook voor dat het probleem niet zal terugkeren. Onze service zal u niet in de steek laten: onze vakmannen gaan niet weg voordat het probleem opgelost is. Desgewenst kunnen we ook contact leggen met uw verzekeraar om te kijken wat er gedekt wordt. Aarzel daarom niet om ons bedrijf in te schakelen, ongeacht het tijdstip van de storing 

Dag en nacht hulp bij kortsluiting of een stroomstoring

Als u last heeft van een stroomstoring of kortsluiting kunt u dag en nacht een beroep doen op onze specialisten. Wij begrijpen hoe vervelend elektrische problemen zijn en helpen u dan ook altijd direct.

U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken via 06-22847902

Elektrische kookplaat aansluiten

Veilig de kookplaat laten aansluiten
Een keukenhandelaar en/ of installateur is meestal geen erkend elektricien en we zien vaak dat apparatuur ondeugdelijk is geïnstalleerd en in de groepenkast storingen veroorzaakt. De verzekeraar en de fabrikant van de apparatuur eisen ook dat dit door een erkend installateur wordt uitgevoerd.

Camerabewaking van uw bezittingen

Met onze Camera’s HD beveiligingscamera systemen kunt u eenvoudig zien wat er rondom uw bezittingen gebeurd, of het nu uw huis, winkel of bedrijfspand is. De digitale systemen zijn volledig storingsvrij. De bewakingscamera’s van ons is zeer eenvoudig in gebruik en de camera’s geven u dag én nacht goed zicht en Veiligheid.

Beelden van camera’s kunnen live worden bekeken op de recorder of een PC in het(thuis)netwerk, maar ook op afstand met elke PC met een internetverbinding of met uw smartphone.

Camerabewaking kan zelfstandig alarmen generen en deze als ‘Event’ vastleggen en melden door een sms of email. Wanneer b.v. beweging wordt gedetecteerd door een camera krijgt u een sms’je op uw telefoon en u kunt live bekijken wat er aan de hand is. Maar camerabewaking is ook goed met uw huidige inbraakbeveiliging te combineren.

NEN 1010 inspectie

NEN 1010 inspectie
Een inspectie uitgevoerd volgende de norm NEN1010, waarbij deze zich voornamenlijk richt op “niet in gebruik zijnde” nieuwe installaties.
Doel: het vaststellen of de nieuwe installatie veilig in gebruik kan worden genomen en of deze is geïnstalleerd volgens de NEN 1010.

Inspectie elektrische installaties

Elektrische installaties in gebouwen moeten (brand)veilig zijn. Daarom zullen deze regelmatig moeten worden geïnspecteerd. Een regelmatige controle van elektrische installaties– gericht op het opsporen van (potentiële) defecten en uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen – kan veel schade voorkomen. Hiervoor zijn, afhankelijk van het doel, verschillende inspectievormen.

Passende oplossing bij kortsluiting

Steekt u de stekker van uw waterkoker in het stopcontact en valt alle stroom in uw keuken uit? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met kortsluiting. U kunt er voor kiezen om zelf uit te zoeken waar het probleem ontstaan is, maar werken met elektriciteit is gevaarlijk. Een andere optie is het inschakelen van een elektricien. U kunt  24 uur per dag op de hulp van MAS Elektro rekenen. Wij zoeken voor u de oorzaak van het probleem en komen met een passende oplossing.

Dag en nacht hulp

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend kortsluiting is. Het kan gebeuren dat uw apparaten niet naar behoren functioneren en u zit een tijdje zonder stroom. Daarom staan wij 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Ook als u in het weekend met kortsluiting te maken krijgt belt u direct naar ons spoednummer! Onze elektromonteurs beschikken over de juiste kennis en hebben jaren ervaring in het vak. U hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheid of eventuele bijkomende schade. Wij gaan nauwkeurig te werk en zorgen ervoor dat u achteraf tevreden bent.

Aarding of Aardpen slaan

In Nederland worden wandcontactdozen geïnstalleerd die voorzien zijn van een aardcontact. Dit geldt voor nieuw aangelegde elektrotechnische installaties of bij een uitbreiding van een bestaande installatie.
Bij deze laatste situatie betreft het doorgaans ingrijpende aanpassingen omdat combinaties van geaarde en ongeaarde wandcontactdozen in één ruimte niet zijn toegestaan volgens de NEN 1010.
Dit betekent dat alle ongeaarde wandcontactdozen in de betreffende ruimte(s) vervangen dienen te worden door geaarde exemplaren, die aangesloten moeten zijn op de aardleiding.

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers gelden bijkomende regels met betrekking tot aarding. Zo moet in de badkamer een aanvullende potentiaalvereffening zijn aangebracht.
Hiermee wordt een spanning tussen twee gelijktijdig aanraakbaar, geleidende delen tegengegaan. Metalen onderdelen, zoals een badkuip, douchebak, waterleidingen, radiatoren en afvoeren, dienen apart geaard te zijn met een ononderbroken, blank vertinde koperdraad.
Deze draden worden verbonden in een centraal aardpunt (inbouwdoos).

Bent u opzoek naar een overspanningsbeveiliging ?

De meeste overspanningen worden veroorzaakt door blikseminslag, niet alleen bij een direct inslag maar ook als er blikseminslag plaatsvindt in de omgeving. Via binnenkomende kabels kan de overspanning toch het gebouw binnenkomen en de daar aanwezige apparatuur beschadigen. Om de apparatuur of installatie te beschermen tegen hoge overspanningen is het noodzakelijk om het apparaat of installatie te voorzien van een overspanningsbeveiliging. 

Een overspanningsbeveiliging laat de energie van een overspanning naar aarde afleiden en beperkt zo de spanning op de achterliggende apparatuur. Wij als installateur overspanningsbeveiliging  zijn in staat bij u een passende beveiliging te realiseren en of te adviseren.

NEN 1010 inspectie

NEN 1010 inspectie
Een inspectie uitgevoerd volgende de norm NEN1010, waarbij deze zich voornamenlijk richt op “niet in gebruik zijnde” nieuwe installaties.
Doel: het vaststellen of de nieuwe installatie veilig in gebruik kan worden genomen en of deze is geïnstalleerd volgens de NEN 1010.

Inspectie elektrische installaties

Elektrische installaties in gebouwen moeten (brand)veilig zijn. Daarom zullen deze regelmatig moeten worden geïnspecteerd. Een regelmatige controle van elektrische installaties– gericht op het opsporen van (potentiële) defecten en uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen – kan veel schade voorkomen. Hiervoor zijn, afhankelijk van het doel, verschillende inspectievormen.

Aardlek storingen

Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de installatie. Er kunnen fouten optreden waarbij de installatieautomaat (nog) niet uitschakelt. Vaak heeft dit te maken met oude apparaten in een vochtige omgeving zoals een koelkast of vrieskist die in een schuur staat.

Er kan gevaar ontstaan als de aarding van zo’n apparaat niet in orde is. Het apparaat kan dan onder stroom komen te staan zonder dat dit leidt tot uitschakeling van de installatieautomaat. In dat geval biedt de aardlekschakelaar extra veiligheid. Zo schakelt de aardlekschakelaar al uit bij een kleine lekstroom. Er staat dan geen spanning meer op het apparaat en u kunt het zonder gevaar aanraken. 

Inbraakbeveiliging

Dat iemand ongevraagd uw pand of woning kan betreden is een onaangenaam idee. MAS Elektro biedt diverse mogelijkheden om uw pand of woning hiertegen te beveiligen. Denk hierbij aan camera’s, detectoren, alarmsystemen of toegangscontrole. U krijgt van te voren duidelijk advies, we geven u uitgebreide instructies over de geïnstalleerde apparatuur en zorgen ervoor dat u uw pand of woning in de gaten kunt houden vanaf bijvoorbeeld uw computer, smartphone of tablet.

Datanetwerken

Zonder dat we er erg in hebben gebruiken we de hele dag door allerlei vormen van digitale communicatie zoals telefonie en internet. Dit is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van leven. Een datanetwerk dat voldoet aan de meest recente maatstaven is daarbij onmisbaar. En het moet natuurlijk ook alle informatie snel en moeiteloos kunnen verwerken. Samen met u maken we hiervoor een plan en bekijken we de mogelijkheden bij u op locatie.

Camerabewaking

Door middel van camerabewaking kunt u uw pand of woning altijd nauwlettend in de gaten houden. En mocht er onverhoopt wel een poging tot inbraak gedaan zijn, dan heeft u de mogelijkheid om de camerabeelden achteraf terug te kijken. Camerabewaking kan onderdeel zijn van een uitgebreid beveiligingsplan wat we samen met u zullen opstellen. We adviseren wat de beste strategische plaatsen zijn voor het plaatsen van de camera’s en zorgen ervoor dat u altijd en overal beschikking heeft tot deze beelden via bijvoorbeeld uw smartphone.

Domotica

De tijd van een simpele conventionele elektro technische installatie in vrijstaande woonhuizen is voorbij. De wensen van de klant worden groter en systemen vaak complexer. Om het comfort te verhogen moet hier dus naar de juiste oplossingen gezocht worden. Koppelen van systemen zoals koelen en verwarmen, deurvideo, schakelen en dimmen verlichting, inbraaksignaleringsinstallatie, etc. is dan ook goed mogelijk met een op maat gemaakt domotica systeem. Met één druk op de knop is de juiste lichtsfeer in te stellen, gordijnen te sluiten en het juiste klimaat in te stellen. Bij koppeling met de alarm installatie wordt de gehele verlichting binnen en buiten aan geschakeld bij bv inbraak signalering, maar ook eventueel een simulatie programma bij inschakelen alarm installatie. Het geheel is bedienbaar via een fraai vormgegeven touchpaneel , alsmede smartphones en/of tablets.